Hozzávalók 9 darabhoz:
-
20 g lenmagpehely (2 g Ch, 175 Kcal)
-
100 g banán (25 g Ch és 11 Kcal)
-
30 g tojásfehérje (ch: 0,2 g és 16 Kcal)
-
100 g zabpehely (59,1 CH, 372 Kcal)
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet só
-
Összesen: 270 g tésztában 87 g CH és 574 kcal
-
Egy 30 g szeletben: 8,7 g CH (63 kcal)
Elkészítés:
A lenmagpelyhet összekeverjük 60 g vízzel és 1 éjszakán át, vagy legalább 1 órán át pihentetjük.
Előveszünk egy tálat, összekeverünk minden hozzávalót.
Egy fém sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesímítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Fémdobozban 3-4 napig eláll.