Édesburgonyás brownie



Édesburgonyás brownie (1 szelet 6g CH)
Gyerekjáték elkészíteni ezt a finom, szaftos sütit, ebből akár 2 szelet is lecsúszhat pl. uzsonnára.
Mivel nincs benne hozzáadott cukor, sem pedig édesítőszer, a fűszerekkel egyensúlyozzuk ki az ízeket. A belecsempészett rostokkal finom édességet tudunk készíteni. Próbáljátok ki!
Amire szükségetek lesz, az egy botmixer, valamint egy 18-20 centi hosszú szögletes fém sütőforma és egy jó minőségű sütőpapír.
Hozzávalók 4 adagra:
100 g édesburgonya (kb. 2 kisebb, vagy egy nagyobb) (17,1 g CH)
25 g olívaolaj
40 g kókuszreszelék (2,4 g CH)
2 egész tojás (1 g CH)
25 g cukrozatlan Holland kakaó (2,3 g CH)
vanília, fahéj, só
tetejére pár szem dió, vagy más olajos mag (2g CH)
Az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. (Kb. 15 perc)
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, légkeveréssel, ha lehet.
A megfőtt édesburgonyát és a többi hozzávalót egy mély tálba tesszük és botmixerrel simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt fém formába kanalazzuk, tetejét megszórjuk dióval.
200 fokon 14 percig sütjük. Langyosan a legfinomabb!


















© IRDieta.hu | Minden jog fenntartva.



IRDieta.hu