Reflexológiai - miért fontos?A reflexológia olyan alternatív orvoslási módszer, amely a láb és a kéz területein található reflexpontok stimulálásán keresztül igyekszik elősegíteni a test egészségét és egyensúlyát.
Alapja az az ősi keleti tapasztalat, amely szerint a test szervei „leképződnek” a talpon. A makacsul visszanövő bőrkeményedés, a tyúkszem vagy az elszíneződések, érzékeny pontok mind-mind jelzések szervezetünktől, hogy kibillenés van a területhez tartozó szervben. Ezekre a zónákra nyomást gyakorolva változást indítunk el a szervek, a szövetek és a testfunkciók működésében. A reflexológiai kezelés beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, a testnedvek keringését, serkenti, helyreállítja a vér és nyirokkeringés területen, segíti a salak és méreganyagok toxinok kiürülését, csillapítja a fájdalmat, oldja a testi, lelki feszültséget, a hormontermelő mirigyek működését szabályozza.Épp olyan eredményes a krónikus betegségek kezelésében, mint allergiák esetén, vagy akár az emésztőrendszeri, illetve keringési eredetű panaszoknál.


„A reflexológia művészet, a tudatos érintés csodálatos művészete. „ (Csi An)

Csak néhány terület, amire javasoljuk:

  • Stresszkezelés: A reflexológia segíthet enyhíteni a stresszt és a feszültséget. A láb és a kéz reflexpontjainak masszírozása egyesek szerint segíthet a relaxációban, és javíthatja a stresszel kapcsolatos tüneteket.
  • Fájdalomcsillapítás: A reflexológia hasznos lehet a fájdalom enyhítésében. A reflexpontok stimulálása segíthet a fájdalomcsillapító anyagok felszabadulásában, és ezáltal csökkentheti a különböző fájdalomtípusokat.
  • Keringés javítása: A reflexológia segíthet javítani a vérkeringést, ami fontos az egészség szempontjából. A megfelelő vérkeringés elősegítheti az oxigén és tápanyagok hatékonyabb szállítását a szervezetben.
  • Immunrendszer erősítése: Néhányan úgy vélik, hogy a reflexológia támogatja az immunrendszert, így segíthet a betegségek elleni védekezésben.
  • Testi egyensúly helyreállítása: A reflexológia az energiapályákra és az energiacsatornákra összpontosít, és ezáltal segíthet a testi egyensúly helyreállításában.
Fontos tudni, hogy nem csak a talpon vannak a testnek reflexológiai pontjai- ezért hasznos a teljes test maszírozásakor ezeket a kitüntetett helyeket is megkezelni. 

 

Életforma központ

BCA training- Jó és rossz stressz addikció

Van olyan stressz ami kiéget, megbetegít akár meg is öl, és van olyan stressz mely jobb teljesítményre ösztönöz, feltölt, és boldoggá tesz.

Reflexológiai - miért fontos?

A reflexológia olyan alternatív orvoslási módszer, amely a láb és a kéz területein található reflexpontok stimulálásán keresztül igyekszik elősegíteni a test egészségét és egyensúlyát.

Regeneráció sportolás után

A verseny utáni szakaszban is rendkívül fontos a kiegyensúlyozott sporttáplálkozás. Egy versenyre való komoly és pontos felkészülés megkönnyíti a szervezet terhelési utáni regenerálódását is.© IRDieta.hu | Minden jog fenntartva.IRDieta.hu